Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Forwart is een veelzijdig internetbureau en verzorgt sinds 2003 maatwerk internetprojecten.  We bedenken, ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden websites, webshops, intranetsystemen  en mobiele websites op basis van een slimme en gebruiksvriendelijke beheeromgeving.

We willen niet alleen succesvol zaken doen, maar vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen net zo belangrijk. We houden daarom rekening met mens en milieu en steunen maatschappelijke doelen.

Milieu

We maken zoveel mogelijk gebruik van energiezuinige laptops en pc's, beeldschermen en kantoorverlichting. Bovendien wordt diverse apparatuur met een tijdschakelaar automatisch uitgeschakeld zodat een printer, wifi router en TV buiten kantoortijden automatisch uit staan en dus geen onnodige energie verslinden. Tijdens korte werkonderbrekingen schakelen we de monitoren uit en bij langere onderbrekingen zetten we de systemen in sluimerstand. We printen alleen als het echt nodig is en doen dit dan dubbelzijdig om zo weinig mogelijk papier te gebruiken. Bovendien presenteren en verspreiden we onze grafische ontwerpen uitsluitend digitaal.

Overleg met opdrachtgevers buiten de regio vindt regelmatig plaats via een telefonische conferentie of videochat. Hierdoor beperken we onze reisafstanden. Op ons kantoor en in ons datacenter maken we gebruik van groene stroom. In het datacenter worden intelligente koeltechnieken ingezet om het stroomverbruik te minimaliseren. De CO2 uitstoot van het datacenter wordt grotendeels gecompenseerd door het aanplanten van bomen. We maken sinds 2012 bovendien zoveel mogelijk gebruik van virtuele servers waardoor we minder overcapaciteit hebben en dus ook minder milieubelastende hardware. Ondanks deze maatregelen, bieden we onze hosting diensten tegen gunstige tarieven aan.


Maatschappelijke doelen

Forwart ondersteunt verschillende maatschappelijke doelen en is sponsor van onder andere de volgende organisaties.

Plaquette-Erato

Stichting Erato Muzikaal Contact brengt blijdschap, plezier, vreugde, vrolijkheid en momenten van herkenning bij zorgafhankelijke ouderen. Ook bij mensen met dementie, een verstandelijke of lichamelijke beperking, langdurig zieken en medemensen in de terminale (thuis)zorg. Kleinschalig, laagdrempelig, toegankelijk en respectvol. Met muziek, zang en andere ontspannende activiteiten. Kleine momenten van geluk. Kosteloos! Om dit te kunnen realiseren is Erato afhankelijk van donaties en sponsoring. Internetbureau Forwart was één van de eerste ambassadeurs van de stichting en realiseerde een tijdelijke website. Deze website is in december 2012 vervangen door een nieuwe website met uitgebreide beheeromgeving zodat de stichting zelf de volledige website inhoud kan beheren.

Logo-Peelkabouters

Stichting de Peelkabouters ziet het als haar opdracht om gelden in te zamelen voor goede doelen die bijdragen aan het dagelijks geluk van zieke kinderen. Kinderen horen niet ernstig ziek te zijn, maar mocht het ze toch overkomen dan wil de stichting bijdragen aan blije gezichtjes als er bijvoorbeeld een CliniClown aan het ziekenhuisbed verschijnt of als er een speciale wens toch nog in vervulling mag gaan. Daarnaast stimuleren de Peelkabouters ook gezonde kinderen om op een speelse manier aandacht te hebben voor zieke kinderen. Forwart heeft in 2010 een nieuwe website met beheeromgeving gerealiseerd voor de Peelkabouters.

Logo-Truckrun

Stichting Truckrun Horst organiseert een Truckrun voor mensen met functiebeperking. De Truckrun is een tocht die meer dan drie uur toert door de diverse plaatsen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray. Elk jaar is het zowel voor organisatie, chauffeurs, deelnemers als toeschouwers weer volop genieten. Forwart heeft in 2008 een website gerealiseerd voor de stichting.

Logo-Dreumel

C.V. D'n Dreumel organiseert en stimuleert de carnavalsviering in Horst. Met de inzet van zo'n 130 enthousiaste leden organiseert de vereniging jaarlijks een compleet programma aan activiteiten in de sfeer van de carnavalstradities. Internetbureau Forwart heeft in 2012 een nieuwe website gerealiseerd voor deze vereniging.

Shirtsponsor Forwart op de foto met Hovoc heren 1.

Logo-Hovoc Bij Volleybalvereniging Hovoc uit Horst zijn in totaal zo’n 350 leden actief met hun sport bezig. Het beleven van plezier, volleyballen en opleiden staan centraal in het beleid. Zij vormen een absolute voorwaarde om uiteindelijk ook prestaties te kunnen neerzetten.

Forwart heeft in 2005 een website met beheeromgeving gerealiseerd voor de vereniging. In 2012 is Forwart shirtsponsor van Heren 1 geworden en is bovendien een nieuwe website in gebruik genomen op basis van een modern beheersysteem.

Logo-HZPC

Zwemvereniging HZPC Horst is een toonaangevende zwemvereniging met bijna 500 leden. HZPC biedt iedereen de kans om te zwemmen onder professionele begeleiding van ervaren trainers. De huidige leden komen niet alleen uit Horst aan de Maas maar ook uit omliggende gemeenten, zoals Venray en Venlo. Forwart heeft in 2012 een nieuwe website gerealiseerd voor deze vereniging. Ons reclamebord is te zien in zwembad De Berkel.

Logo-RT160

Serviceclub Ronde Tafel 160 Venray Horst is een actieve en inspirerende organisatie die onderlinge vriendschap, ontwikkeling en ontplooiing van haar leden bevordert. Daarnaast zet de serviceclub zich in voor de gemeenschap. Elk jaar organiseert de Ronde Tafel een drukbezocht seminar met interessante sprekers en veel netwerkmogelijkheden. De opbrengst hiervan wordt besteed aan goede doelen. Forwart is sponsor van het seminar en heeft in 2012 een nieuwe website en huisstijl gerealiseerd.

Logo-Handbal-Venlo

In 1965 is HandbaL Venlo officieel opgericht onder de naam Loreal. In 2012 is de naam gewijzigd naar HandbaL Venlo. Inmiddels behoort de vereniging tot de grootste handbalverenigingen van Nederland. HandbaL Venlo is zowel op het gebied van breedtesport als topsport succesvol. De eerste seniorenteams draaien de laatste jaren in de top van Nederland mee en binnen de vereniging heerst een ware familiesfeer. Forwart heeft in 2012 een nieuwe website gerealiseerd. Ons reclamebord is te zien in de sporthal te Venlo.

Logo-Ondernemerprijs-Horst

De Ondernemersprijs Horst aan de Maas (voorheen PMRO: Peel Maas Regio Ondernemersprijs) is in 2004 opgestart om de economie in het werkgebied nieuwe impulsen te geven. Goed ondernemerschap mag best in de schijnwerpers gezet worden. Het verlenen van een prijs werkt immers stimulerend op ondernemers, klein of groot. Dat heeft weer een positieve uitstraling op de gehele regio. Diverse opdrachtgevers van Forwart zijn genomineerd en/of winaar geworden van deze prijs. In 2005 heeft Forwart een website gerealiseerd voor de stichting. In 2012 is Forwart toegetreden als hoofdsponsor en heeft daarbij ook een nieuwe website gerealiseerd.


Overige organisaties en activiteiten die een sponsorbijdrage van Forwart ontvangen:

  1. Horster Revue: website voor de revue in 2007 en in 2012 n.a.v. het 75 jarig bestaan van De Mèrthal.
  2. Stichting De Mèrthal: gedeeltelijke sponsoring van de nieuwe website.
  3. Motorclub Wanssum: bijdrage voor het organiseren van de jaarlijkse cross te Wanssum.
  4. Rooij on the beach: bijdrage voor het organiseren van het jaarlijkse beachvolleybal toernooi in Venray.
  5. Volleybalvereniging Olympia uit Panningen: aanpassingen aan de website. Ons reclamebord is te zien in de sporthal.
  6. Prilpop Sevenum: bijdrage voor het organiseren van het jaarlijkse festival.
  7. IJsbaan Horst: bijdrage voor het realiseren van een ijsbaan in het centrum van Horst.
  8. Gilde Feesten Geijsteren: bijdrage voor instrumenten en het organiseren van de Gildefeesten 2012.
  9. Gilde Feesten Boekel: bijdrage voor het organiseren van het dorpsfeest 2013.

Mens

Wij gaan respectvol met mensen om en doen altijd ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Concurrentie is gezond, maar wij vinden dat ondernemers elkaar moeten respecteren en waarderen. Dat is in elk geval wat u van Forwart mag verwachten.

Wij zijn een eerlijke, servicegerichte organisatie. We bieden onze werknemers een optimale, veilige en gezonde werkomgeving en actualiseren onze preventiemaatregelen continu om zodanig het risco op ongevallen, RSI en ziekte zo goed mogelijk te voorkomen.